dinsdag 26 september 2017

Het verhaal van Boeddha (gehoord bij de Boeddhistische tempel)

Er  was eens een koning, die kreeg een zoon.
Alle wijze mannen kwamen naar het kasteel om de prins te zien en ze vertelden dat hij een goede koning ging worden en dat hij iedereen in het kasteel blij ging maken. Ofwel niet alleen de mensen die in het kasteel wonen maar ook alle andere mensen die buiten wonen blij ging maken, maar dan kon hij geen koning worden. De koning vond dat niet zo heel erg leuk en wilde dat zijn zoon koning zou worden.
Daarom heeft hij een muur voor het kasteel gemaakt zodat zijn zoon niet zou ontsnappen. De koning zorgde ervoor dat de straten  en de planten schoon waren als de prins buiten mocht en dat er alleen maar mooie, gezonde mensen op straat kwamen.
Maar toen hij 21 was, was hij 4 keer ontsnapt. De eerste keer dat hij uit het kasteel ontsnapte, zag hij iemand die zich als een hond gedroeg (hij hoestte zoals een blaf) en de 2 de keer zag hij iemand vol met rimpels (oud) de 3de keer dat hij uit het kasteel ontsnapte, zag hij iemand die koud en stil op een bankje lag. Iemand anders zei dat hij dood was en de 4de keer dat hij ontsnapte, zag hij iemand die blij was maar die niets had (een monnik) Toen verwisselden ze hun kleren en besloot de prins om iedereen te helpen. Zo werd hij Boeddha.

Roan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten