zondag 18 mei 2014

Themaonderzoeken

In kleine groepen onderzochten we volgende onderwerpen:
- het Rode Kruis
- natuurrampen
- het regenwoud
- feesten
- groenten
We toonden tijdens onze presentaties wat we leerden aan onze klasgenoten. 

NATUURRAMPEN (door Linde,  Kyra, Leopold en Wodan)
Wat schrokken we toen we op het nieuws Linde, Kyra, Leopold en Wodan aan het woord hoorden over natuurrampen.  In hun nieuwsbericht gaven ze ons uitleg over natuurrampen. 
Hun nieuwsbulletin vinden jullie ook op onze blog. HET RODE KRUIS (door Elias, Kaydee en Quinlan)
Zij nodigden 2 vrijwilligers van het Rode Kruis van Brecht uit die ons wat meer vertelden over hun vrijwilligerswerk.  En ze leerden ons enkele belangrijke dingen van EHBO.  Zo weten we nu wat te doen als we als eerste bij een slachtoffer komen, we weten hoe we de hulpdiensten moeten verwittigen.  Ze toonden ons ook verschillende wonden en hoe ze verzorgd moeten worden.  En als laatste leerden we een verband correct aanleggen. 

 
 
HET REGENWOUD (door Joppe, Levi en Aidan)
Eerst wisten ze ons heel wat te vertellen over het klimaat, de ligging, de bedreiging en de mensen die er wonen.  Daarna namen ze ons mee naar buiten, naar het regenwoud, het tuimelregenwoud... Daar maakten we kennis met nog andere bewoners van het regenwoud, de dieren. 
 
GROENTEN (door Amaury, Lucaz en Oscar)
Na het bestuderen van wat groenten nu in feite zijn, stak dit groepje ook de handen uit de mouwen.   Ze toverden met hulp van ouders een moestuin uit de grond.  Maar ook niet zomaar.  Ze gingen ten rade bij een echte kenner, bij de biologische boer van de Dobbelhoeve.  Hij vertelde de kinderen over biologische landbouw, over vergeten groenten.  En als kers op de taart mochten ze mee het veld op om uien te helpen planten.  Het groepje wist ons te vertellen dat je niet zomaar alle groenten naast elkaar mag planten.  Groenten van dezelfde familie plant je best niet naast elkaar!   


  
 
FEESTEN (door Ricky, Victoria en Nikki)
Helaas heb ik geen foto's van deze presentatie.  Wellicht was ik helemaal overdonderd door al dat feestgedruis! Het feest barstte al los aan het begin van hun presentatie.  Geen betere manier om ons te laten voelen waarom dat feesten doorheen de geschiedenis altijd zo belangrijk is geweest! Ricky, Victoria en Nikki lieten ons kennis maken met feesten uit andere culturen. 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten