zondag 18 mei 2014

Foto's project boeken

 
Ons boekenproject ligt al even achter ons.  
Maar jullie hebben nog heel wat foto's tegoed van enkele activiteiten. 
We bezochten de historische drukkerij in Turnhout. 
 

 We hielden een boekenatelier, waarbij oude boeken omgetoverd werden tot egels, hartjes, ...
 
Welke weg legt een boek af voor het verschijnt in de winkel?  Wij onderzochten het en speelden toneel!  

 
We ontwerpen een eigen boek.  We houden een redactievergadering, illustrators gaan aan de slag, auteurs schrijven het verhaal, ... 
We gaan op uitstap naar de Koninklijke Bibliotheek in Brussel.  De Koninklijke Bibliotheek is niet zomaar een bibliotheek. Met haar 6 miljoen boeken en meer dan 150 km boekenrekken is ze de grootste van het land. Dagelijks komen alle in België uitgegeven boeken binnen.
We brengen een bezoek aan het Librarium.  Daar maken we kennis met de geschiedenis van boeken en het schrift.
We nemen ook een kijkje op de afdeling 'digitalisering'.  Met speciale apparatuur worden oude boeken op de computer gezet. 
In de namiddag volgen we het atelier 'Het handschrift van A tot Z'.  We leren welk materiaal wordt gebruikt. We wanen ons even een echte middeleeuwse monnik door zelf aan de slag te gaan met een ganzenveer!


We krijgen bezoek van een boekbinder.  Hij toont ons een katern en doet voor hoe boeken met de hand gebonden kunnen worden. 


We springen op de fiets en brengen nog een bezoek aan de bibliotheek in Schoten.  Daar worden we rondgeleid en verbazen we ons over wat er allemaal te ontlenen is bij de bib.  En het is gebleken dat we enkele trouwe bib-bezoekers hebben in onze klas. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten