zondag 18 mei 2014

De school viert feest!

Niet alleen vierden we Elias zijn verjaardag!  Er was er nog ééntje jarig.  één die veel geluk heeft, want zijn verjaardag duurt een heel jaar lang ... het is onze school.
Op 10 mei vierden we het grote verjaardagsfeest van de school. 
Alle tuimelkinderen en juffen verschenen met een verjaardagskroon. 
Andere gasten brachten een verjaardagskaart mee voor de Tuimelaar met daarop hun liefste wensen voor de school. 
We vroegen aan onze ouders om allen een dessert mee te brengen.  Birte knutselde met boomstronken, takken en bloemen een geweldig mooie etagère waarop al dat lekkers werd geplaatst.  Dit allemaal nog in het geheim in een gesloten tentje. 
Dan werd het feest officieel geopend.  De 3e graad deed dit met hun zelf geschreven lied voor de Tuimelaar.  Er werden nog enkele mooie wensen voorgelezen en na verscheidene verjaardagsliedjes was het tijd om de taart te onthullen! Wat een pracht!
En daarna was het smullen geblazen!  Wel niet gemakkelijk kiezen tussen al dat lekkers!

 

Nadien werden er voor de kinderen ateliers ingericht met als thema verjaardagsrituelen van over de hele wereld. 
Ze reisden naar Mexico waar pinata's stukgeslagen werden, in Nederland kon je spijkerpoepen en beschuithappen.  Ze hielden een halte in China waar slurpen nu toegestaan was.  Bij een verjaardag in China worden er noedels geslurpt.  Wie de langste noedel kan binnenslurpen zal lang leven. 
Bij Lief werden de beginselen van het walsen aangeleerd (want in Argentinië is het de traditie dat meisjes die 15 jaar worden hun vader ten dans vragen met een wals).  Anderen liepen dan weer met boter op de neus rond. Dit was een restantje van hun bezoek bij Hilde.  Bij haar maakten de kinderen met heel bizarre gewoontes.  Zo krijgt de jarige in Canada een veeg boter op de neus, dit brengt geluk, want ongeluk kan zo geen grip krijgen op de jarige.  Of als je pech had kreeg je zoveel neepjes als je leeftijd. 
Ook de ballonplooier maakte heel wat kinderen blij!  Een echte kunst is het!
 

Terwijl de kinderen genoten van de ateliers keuvelden ouders gezellig aan de bar of brachten een bezoekje aan de tijdlijn die Roel en Silvie samenstelden.  Heel wat documenten en foto's illustreerden de 30 jaren van de Tuimelaar.  Het mooie 'Tuimelaar'glaswerk dat vroeger in de hal prijkte, kreeg een mooi houten kader en verlichting en was daar ook te bewonderen.  We zoeken er nog een mooie, veilige plek voor. 

's Avonds kon aan de feesttafel aangeschoven worden.  We smulden van lekkere wereldse gerechten: chili con carne, een Afrikaans maal en een Aziatisch gerecht.  Voor de kinderen stond er spaghetti op het feestmenu.  En een ijsje als afsluiter. 
Een geslaagd verjaardagsfeest!  Dank aan alle helpers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten