zaterdag 14 december 2013

SOS Filipijnen


Toen de vernietigende tyfoon Haiyan een maand geleden langs de Filipijnen raasde, kwam dit uitgebreid in onze actuaronde. 
De kinderen wilden wat doen.  Na een tijd groeide het idee om een rommelmarkt te organiseren met speelgoed.  Als alle tuimelkinderen speelgoed meebrengen waar ze niet meer graag mee spelen, kunnen we dat aan kleine prijsjes verkopen aan tuimelkinderen die het wel graag willen hebben.  Goed idee!!
We maken een planning en verdelen de taken. 
We brengen de andere klassen op de hoogte door hen te gaan vertellen over ons idee.  Maar we ervaren dat mondelinge reclame niet steeds duidelijk is en het is onvoldoende.  Er moet meer reclame gemaakt worden, anders komt er geen speelgoed binnen en kunnen we niets verkopen. 
Er worden affiches en flyers ontworpen.  Deze hangen in de school en werden meegegeven met de kinderen.
Ricky en Oscar maakten een PowerPointpresentatie over de ramp om zo kinderen te overtuigen om toch zeker hun centje bij te dragen.  Jammer genoeg konden we deze in de andere klassen omwille van technische problemen niet afspelen ...
Het speelgoed komt beetje bij beetje binnen.  We hopen op nog veel meer!
Tegen donderdag zullen we het speelgoed prijzen zodat in de namiddag de klassen onze rommelmarkt kunnen komen bezoeken.  Hopelijk kunnen we veel speelgoed verkopen. 
Tegen het einde van de schooldag maken we heerlijke warme chocomelk en wafels voor de liefhebbers.  En ook deze centen storten we aan de Filipijnen!
U komt toch ook een kop warme chocomelk drinken? :-)
1 opmerking:

  1. Een hele dikke duim voor het engagement van de 2de graad (en hun juffen) voor de supertoffe rommelmarkt, de heerlijke wafels en de zalige choco!
    Hopelijk heeft jullie actie een mooi bedragje opgeleverd om Haiyan 2121 te steunen!!

    Wij wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en prachtige eindejaarsfeesten!!!

    Alec, Eloïse, mama Hilde en papa Luc

    BeantwoordenVerwijderen