woensdag 11 december 2013

Onze uitvinders!

De 2e graad werd een tijdje terug uitgedaagd door Quinlan, Levi en Ricky.  Ze hielden een uitvinderswedstrijd waarbij iedereen een eigen ontwerp van een uitvinding mocht voorstellen.
Vorige week vrijdag was het dan zover, de voorstelling van alle uitvindingen aan de jury.  Iedere uitvinding werd door de jury en andere toeschouwers goed bestudeerd en aan kritische vragen onderworpen.  Bij sommige uitvindingen werd zelfs al naar de eventuele vraagprijs gepeild. 
Hier een greep uit de uitvindingen:
 
Een machine die katjes de hele wereld kan rond sturen.  Wees gerust, volgens Aidan, vinden katten dit héél fijn! 
 Geen rondslingerende recepten meer vanaf nu!  En onaangename geurtjes bij het koken die behoren tot de verleden tijd met deze uitvinding van Elias.  Recept bevestigen aan de knijper en brilglazen dicht knijpen en je kan ongestoord verder koken!
 Nikki wist de jury warm te maken voor haar hondeneettafel.  De hond vervoert zijn eigen eten op de rug.  De jury stelde de vraag hoe het dan zat met het watervervoer.  Maar ook daarvoor had Nikki een oplossing bedacht!  
De uitvinding van Kaydee kreeg ook veel fans.  Zij ontwierp een systeem waarbij een pen kan schrijven wat je dicteert. 
Er werden veel robots ontworpen.  Eéntje die kan stuiteren, de hondrobot van Kyra die kan zitten en liggen en zelfs gebruikt kan worden als verrekijker, een andere kon dan weer helpen in de klas.  Op de vraag of die dan Mieke kon vervangen, werd na enige discussie toch besloten dat een echte juf toch wel fijner is! (Oef :-) )


 
Daarna viel de jury de moeilijke taak om de volgens hen creatiefste en origineelste uitvindingen te nomineren.  Na overleg was dit de uitslag:
Op een gedeelde 3e plaats: Nikki (hondeneettafel) en Elias (kookbril)
Op de 2e plaats: Aidan (katjeskanon)
Op de 1e plaats: Kyra (hondenrobot)
De jury benadrukte dat ze erg onder de indruk waren van de vele knappe deelnemers en bedankte iedereen voor de inzet!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten