vrijdag 27 september 2013

Project: waar?!

De voorbije periode lag onze focus op 'wanneer?!' en nu ontdekken we de wereld en ons eigen land!

Dinsdagnamiddag werkten we rond de stamboom en bij Ilke werd zelfs een woordje Frans gesproken: ma mère, mon frère, ... jawel wij zijn niet bang van Frans hoor! :-)
De stambomen zijn nog even te bewonderen aan onze borden in de klas.  Een aantal kinderen gingen op papier aan de slag. 

Donderdagmiddag verkenden we de wereld.  We ontdekten de 7 werelddelen: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Antarctica.
Een tijd geleden hadden we het in onze kring over invoer en uitvoer van producten.  Waar komt onze kleding eigenlijk van? Op veel etiketjes in kledij staat 'made in ...'.  T-shirts vlogen uit, broeken bleven nog net aan ... en er werd enthousiast opgezocht in atlassen waar die Crocs, dat t-shirt en die vest gemaakt werd.  Enkele voorbeelden:
- Levi zijn crocs : made in Spain (Spanje)
- Het voetbalshirt van Elias: made in Philippines (Filipijnen)
- Kurdt zijn T-shirt komt uit India

Beneden bij Birte en Liesbet werden koekjes tevoorschijn getoverd in de vorm van België en de werelddelen.  Niet altijd even gemakkelijk, maar wel fijn ... èn lekker!! :-)
Dank-je-wel aan Elias en Birte om samen het deeg te bereiden thuis.  En een dikke merci aan Liesbet en Birte om deze activiteit te begeleiden.  Ze kregen de eer om als eersten een compliment te scheuren van onze complimentenposter. 

 
 

 

 
 
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten