dinsdag 3 september 2013

3 september

Op dinsdag is er een weetjesronde.  We vertellen aan elkaar wonderlijke weetjes, tonen een proefje, brengen een bizar voorwerp mee om over te vertellen, ... .  We verdeelden de klas in 2 groepen.  Terwijl de ene groep met de neus in boeken en tijdschriften dook, ontwierp de andere groep zijn of haar verteldopje.
Hier een greep uit de weetjes:
 * De kleinste auto ter wereld is 1 m hoog en 66 cm breed

Hier zie je Kurdt in de ingebeelde kleinste auto!
 
* De tong van een giraf is 40 cm lang. En plots kon ik dit plaatje schieten in de klas! :-)


* De huid van een olifant is 3,5 cm dik.  Levi toonde ons een strook van 3,5 cm, zo konden we er ons een goede voorstelling van maken.

* De meeste baby dieren zijn klein als ze geboren worden.  Dit kan niet gezegd worden van de jonge blauwe vinvis die geboren wordt.  Hij meet dan al zo'n 7 meter.  Een baby is bij zijn geboorte ongeveer 50 cm.  Hoeveel keer past een baby in een baby blauwe vinvis?  Rekenen maar ... We bewijzen het antwoord aan de hand van 7 lange latten die verzameld en achter elkaar gelegd werden. En jawel, 14 baby's zijn nodig om even lang te zijn als de 'kleine' blauwe vinvis.

* Victoria wou van haar klasgenoten weten waar de ogen van de zeester zitten.  Wat een instinker want ze hebben er geen, vertelde ze ons nadien.  Ze hebben oogvlekken op het einde van hun armen. 
Meteen kwam de opmerking dat ze dus niet kunnen zien wat ze eten.  Dit lijkt ons vreemd ... Dit moeten we testen!  Deze middag aten we één van onze boterhammen met gesloten ogen.


 

Onze pennenzakken waren nog niet gevuld.  Tijd om hier verandering in te brengen!
We beloven plechtig aan onze liefste pennenzak om hem en zijn inhoud met respect te behandelen. 

In de namiddag gaan we creatief aan de slag. 
Na het experimenteren met verschillende ecolinetechnieken, kiezen we welke techniek we willen gebruiken voor ons agendablad.  De resultaten zullen weldra in onze agenda te bewonderen zijn!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten